Jdi na obsah Jdi na menu
 


Složení OVVR

A jak to všechno bylo:

Den předtím jsme všichni vyrazili na chatu do Pece pod Sněžkou, abychom ráno nemuseli tak brzo vyjíždět, sraz účastníků byl v 8.oo hodin na chatě Horalka v Prosečném.

Ale kapánek se nám to zkomplikovalo s nemocí naší Denči, takže na zkoušky vyrazil jen páníček s Melvinem (my jsme jim na chalupě usilovně drželi palce a byli celí netrpěliví, jak to dopadne).

Po prezenci a prohlídce si kluci vylosovali pořadí číslo 3 (ze 20 psů), takže to bylo fajn........  Všechny disciplíny zvládl Melvin na jedničku, kromě našich aportů, začalo to na poli, kdy vystřelil pro aport jako střela, uchopil ho a samozřejmě začal páníčka lákat ke hrátkám, nějak se mu nechtělo aport jen tak předat. Takže lítal po poli, skákal a čertovina mu koukala z očí, vyzýval : pojď mi ho vzít, pojď si hrát....... Nakonec přeci jen pochopil, že to není hra a že aport musí předat, takže z celkové známky 4, dostal jen 2

A opětovně aport z vody: zase laškoval...... po vhození aportu do vody a po povelu "aport" vystřelil rovnou do rybníka a jako šipka plaval pro aport, ihned se otočil a nejkratší cestou na břeh, ale ouha, aportíka si odložil, v klidu se oklepal a až po dalším povelu mu došlo, že ho přeci jen musí odevzdat páníčkovi, že žádné hraní nebude, takže opět ze známky 4 jen 2.

Trumbelín náš, zbytečně ztratil body a to jen proto, že je to náš janek jankovitej, hravej......

Pan rozhodčí Stránský povídal, že si myslí, že je aport pro něj příliš lehký, že by potřeboval alespoň 5kg a to by si móóóc rozmyslel, jestli s ním bude pobíhat po poli anebo rovnou aport odevzdá, aby se zbavil tíhy.

Ale i tak jsme moc rádi, že jeho první zkouška dopadla celkem vztato skvěle s hodnocením   PROSPĚL